Hvad sker der når den kommunale myndighed vil anbringe et barn?
Byretten
For mange familier er det et chok, når et barn skal anbringes og det kommer for mange som et slag de ikke regner med at det kommer. Derfor står mange helt uforstående overfor hvad der skal ske når et barn skal anbringes.
Teamet bag Anbragt-Barn.dk/TvangogMagt.dk vil her prøve at guide dig igennem de forskellige emner. således at det bliver lettere at forstå hvad der sker. En anbringelse kan ske både som frivillig og som tvang.
Tredje instans er møde i Byretten. Her har du ret til at have en advokat med.
BETA-VERSION
Velkommen til BETA-versionen af Anbragt-Barn.dk / TvangogMagt.dk - vi er igang med at udvikle siden og det er derfor BETA-versionen du sidder med her. Derfor kan der være snydet sig enkelte fejl ind i teksten, som vi løbende vil rette til, når disse opdages.
Har du idéer til yderligere ting på webplatformen eller vil selv bidrage med tekst så er du velkommen til at skrive til redaktion@anbragt-barn.dk
Når din sag kommer for Byrretten, så deltager en dommer og to børnesagkyndige i at behandle sagen. Ankestyrelsen/ kommunen er repræsenteret af Kammeradvokaten, og din advokat vil give møde med dig. Kommunen vil ofte sidde med ved hovedforhandlingen.
Du har ret til at afgive forklaring i Byretten, hvilket sker ved, at din advokat stiller dig spørgsmål først, og herefter kan det tænkes, at Kammeradvokaten ligeledes har nogle spørgsmål.
Når du har afgivet forklaring, vil advokaten procedere sagen, og Byretten vil så overveje sagen og afsige dom. Afgørelsen vil typisk foreligge skriftligt ca. en uge efter sagens behandling i Byretten.
Såfremt du og din advokat ikke får medhold i Byretten, kan sagen ankes til Landsretten.
Skulle du ikke havde fået medhold i din sag senest ved Byrettens afgørelse, så har du som sidste mulighed at få prøvet din sag ved Landsretten. Landsretten har afdelinger i Viborg og København.
Når din sag kommer for i Landsretten vil der deltage 3 dommere og 2 børnesagkyndige ved afgørelsen af din sag. Læs mere